Viinikaappikauppa.fi - Tervetuloa osto-oppaaseemme.

VALIKKO

MAKSAMINEN


LAHJAKORTTI


VIINIPULLONAVAAJA

VIINIKARAHVI

VIINITELINE

OSTA LISÄHYLLYJÄ

TUULETUSRITILÄ

TUOTEMERKKIMME


Osto-opas

Tervetuloa osto-oppaaseemme. Oppaassa me yritämme yksinkertaisella tavalla selvittää, mitä sinun on otettava huomioon, ennen kuin ostat viininjäähdyttimen tai viinikaapin. Käymme läpi viininsäilytyksen viisi kultaista sääntöä, tavallisia kysymyksiä ja vastauksia sekä markkinoilla olevia erityyppisiä viininjäähdyttimiä ja viinikaappeja. Jos sinulla on tämän oppaan lukemisen jälkeen kysymyksiä, olet tervetullut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme! Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään!
Viininsäilytyksen 5 kultaista sääntöä

Milloin viini on parhaimmillaan? Mitä minun otettava huomioon viininsäilytyksen yhteydessä? Mitä tapahtuu, jos viinin säilytyspaikka tulee liian lämpimäksi? Esille ponnahtaa useita kysymyksiä, kun alat miettiä viinejäsi ja niiden säilytystä. Viinin parasta säilytystä koskien me viittaamme aina viiteen kultaiseen sääntöön:


1. Tasainen lämpötila

Viini säilyy parhaiten 12-asteen lämpötilassa. Pienet lämpötilavaihtelut (10—14) ovat kuitenkin OK, mutta hyvän viininsäilytyksen salaisuus on tasainen lämpötila. Ota huomioon, että viinin säilytyslämpötila ja tarjoilulämpötila eroavat toisistaan. Jos haluat säilyttää viiniä usean vuoden ajan, sinun on hankittava viinikaappi, jonka lämpötila pysyy jatkuvasti 12-asteisena. Jos viiniä nautitaan 1 - 1,5 vuoden kuluessa, hanki sen sijaan viininjäähdytin, joka säilyttää viinin oikean ja tasaisen tarjoilulämpötilan.

2. Ei tärinää

Tärinä vahingoittaa viiniä, minkä vuoksi sitä on rajoitettava mahdollisimman tehokkaasti. Puuhyllyt imevät metallihyllyihin verrattuna paremmin tärinää, minkä vuoksi puuhyllyt ovat parempi vaihtoehto. Ota selville, onko kompressorissa vaimennin tai onko se tärinätön ostaessasi viinikaappia tai viininjäähdytintä.

3. Ei valoa

Valo nopeuttaa viinin kypsymisprosessia virheellisellä tavalla, minkä vuoksi viinikaapissa on aina oltava tukeva ovi tai UV-suojattu lasiovi. Viininjäähdyttimissä on samasta syystä usein UV-suojattu lasiovi, mutta tarkista asia oston yhteydessä. Jos mietit viininjäähdyttimen tai viinikaapin valaistusta, viini viihtyy parhaiten pimeässä. LED-valoa voidaan kuitenkin käyttää.

4. Ei hajua

Korkki heikkenee usein vuosien kuluessa ja päästää hajua pulloon. Sen vuoksi viininjäähdytin / viinikaappi on pidettävä puhtaana ja hajuttomana. Se tehdään helpoiten hiilisuodattimella ja hyvällä ilmanvaihdolla. Hiilisuodatin on vaihdettava kerran vuodessa, joten huolehdi, että viinikaappisi myyjällä on sellaisia suodattimia.

5. Sopiva kosteus

Viinin bouquet kypsyy pelkistymisprosessilla, jonka on oltava ilmaton. Jotta korkki ei kuivu eikä päästä sisään ilmaa, on tärkeää, että viinin kosteus on yli 50 %. Aidon viinikellarin kosteus on aina 50 - 75 % välillä, sitä korkeampi kosteus voi vahingoittaa viinin etikettejä.Erityyppisiä viininjäähdyttimiä ja viinikaappeja

Viininjäähdyttimet

Viininjäähdyttimiä on tarjolla erikokoisina, erivärisinä ja erityyppisiin asennuksiin. Vaihtoehtoja on niin monia, että opastaminen voi tuntua samalta kuin tien löytäminen viidakossa. Olitpa sitten iloinen viininnauttija tai asialleen omistautunut viininkerääjä, valikoimasta löytyy tarpeesi täyttävä viininjäähdytin. Mutta kuinka vapaasti seisova, upotettava ja integroitu viininjäähdytin eroavat toisistaan? Vastaamme siihen seuraavassa. Lue myös kappale ”tärkeitä kysymyksiä, joita tulee esittää viininjäähdyttimen tai viinikaapin oston yhteydessä” hiukan alempana.

Vapaasti seisova viininjäähdytin

Tavallisin ja yksinkertaisin viininjäähdytin on vapaasti seisova. Vapaasti seisova viininjäähdytin sijoitetaan tilaan, jossa viininjäähdyttimen lämpö pystyy kiertämään oikealla tavalla eli ei ole sisäänrakennettu. Vapaasti seisovan viininjäähdyttimen ympärillä on aina oltava vähintään 10 cm vapaata tilaa, jotta ilmanvaihto toimii oikealla tavalla. Vapaasti seisovaa viininjäähdytintä on saatavilla sekä kompressorijäähdytyksellä että lämpösähköjäähdytyksellä.

Upotettava viininjäähdytin

Upotettava viininjäähdytin viininjäähdytin sijoitetaan usein pöytälevyn alle keittiöön tai pystykaappiin. Me tarjoamme erimerkkisiä, upotettavia viininjäähdyttimiä, joiden leveys on 15 cm ja 60 cm välillä. Lisäksi meillä on suuri valikoima viininjäähdyttimiä erikorkuisilla ovilla, jotka on mukautettu suurimpien keittiöketjujen mittojen mukaan. Haluamme viininjäähdyttimesi sopivan keittiön muuhun sisustukseen ja sen teet helpoiten valitsemalla samankorkuisen viininjäähdyttimen oven keittiönkaappien kanssa. Oletko epävarma, mikä viininjäähdytin sopii parhaiten keittiöösi? Ota meihin yhteyttä! Toisin kuin vapaasti seisova viininjäähdytin, upotettavan viininjäähdyttimen asentamisessa ei tarvitse huolehtia vapaasta tilasta sen ympärillä. Upotettavan viininjäähdyttimen ilmanvaihto toimii etupuolella olevan alustan kautta, joten sitä ei sen vuoksi saa peittää! Oletko epävarma upotettavan viininjäähdyttimen asennuksen suhteen? Lue asennusoppaamme tai katso asennusvideomme, kun asennat upotettavan viininjäähdyttimesi.

Integroitu viininjäähdytin

Integroitu viininjäähdytinasennetaan aina pystykaappiin ja toimii täysin samalla tavalla kuin upotettu uuni. Integroidun viininjäähdyttimen asentaminen vaatii hiukan enemmän työtä upotettavaan viininjäähdyttimeen verrattuna. Tämä vaihtoehto on erittäin suosittu, kun asiakkaat rakentavat keittiönsä uudelleen viininjäähdyttimen oston yhteydessä. Integroidun viininjäähdyttimen etupuolella ei ole ilmanvaihtoa, vaan se rakennetaan keittiön sisään. Pystykaapissa on kuitenkin oltava tilaa ilmanvaihdolle (sekä ylös- että alaspäin, jotta ilmanvaihto toimii oikein). Lue asennusoppaamme tai katso asennusvideomme, kun asennat integroidun viininjäähdyttimesi.

Viinikaappi

Kaikki kunnia viininjäähdyttimelle, mutta jos haluat säilyttää viiniä pidemmän aikaa ja sinulla on viinikellaria muistuttavat olosuhteet, silloin viinikaappiin kannattaa sijoittaa! Aito viinikaappi ottaa huomioon viisi kultaista sääntöä: tasainen lämpötila (12 astetta), ei hajua (hiilisuodatin), ei tärinää (kompressi ilman tärinää), ei valoa (vahva ovi), sopiva kosteus (laavakivet, vesisäiliö ja mahdollisuus lukea arvot).

Monikäyttökaappi

Monikäyttökaappi on suunniteltu viinien säilyttämiseen, samalla kun ne sisältävät sekä kylmempiä että lämpimämpiä tarjoilualueita — kaikki yhdessä ja samassa viinikaapissa! Voit sekä säilyttää viiniä että pitää viinejä tarjoiluvalmiina. Täydellinen ja suosittu ratkaisu esimerkiksi ravintoloille.Tärkeitä kysymyksiä, joita tulee esittää viininjäähdyttimen tai viinikaapin oston yhteydessä

Kysymys voi kuulostaa yksinkertaiselta, mutta sitä olisi hyvä miettiä. Jos haluat nauttia viinistä usein etkä aio säilyttää sitä useita vuosia, silloin kannattaa sijoittaa viininjäähdyttimeen. Mutta jos haluat säilyttää viinipulloja pidemmän aikaa, silloin viinikaappi on hyvä valinta. Jos haluat sekä säilyttää että pitää viinejä tarjoiluvalmiina, suosittelemme sekä viininjäähdyttimen että viinikaapin hankintaa, vaihtoehtoisesti monitoimikaappia, joka kattaa kummatkin tarpeet.

Jos viininjäähdyttimessä halutaan säilyttää sekä puna- että valkoviiniä, silloin kannattaa hankkia kaksi lämpötilavyöhykettä. Jos viininjäähdyttimessä säilytetään yhdentyyppistä viiniä, silloin yksi lämpötilavyöhyke riittää. Kolmella lämpötilavyöhykkeellä viiniä voidaan säilyttää kolmella eri tarjoilulämpötilalla. Se on kätevä silloin, jos halutaan pitää samppanja, valkoviini ja punaviini tarjoiluvalmiina.

Kun viiniä on alettu keräämään, sen lopettaminen on usein vaikeaa. Sen vuoksi on hyvä idea suunnitella suuremmalle määrälle pulloja kuin mitä olet alkujaan ajatellut. Kokemuksemme perusteella suosittelemme, että hankit viininjäähdyttimen, johon mahtuu 20 % enemmän pulloja kuin mitä olit aluksi ajatellut. Sillä tavalla voit helposti laajentaa kiinnostuksesi kohdetta ilman, että sinun tarvitsee hankkia uusi viininjäähdytin tai uusi viinikaappi.

Viininjäähdytin on sijoitettava huoneenlämpöiseen eli yli 15-asteiseen tilaan, muutoin se ei toimi optimaalisesti. Huoneen lämpötila ei myöskään saa vaihdella voimakkaasti. Useimmissa viinikaapeissa on talviturvajärjestelmä, mikä mahdollistaa kylmemmän lämpötilan (jopa 0+-astetta). Sellaisen viinikaapin kanssa voi tuntea olonsa turvalliseksi, vaikka se olisi sijoitettu autotalliin tai kellariin.

Kapasiteetin ilmaisimet, jotka jaetaan eri viinikaappi-/viininjäähdytystyyppeihin tullaan ilmoittamaan. Ne auttavat sinua valitsemaan toiveidesi ja saatavilla olevan tilan mukaan. Nämä kapasiteetit pohjautuvat standardipullotyyppiin ”Bordeaux 75cl tradition”. Luultavasti tulet keräämään erimuotoisia ja -kokoisia pulloja. Käytännön syistä voidaan olettaa, että täytät viininjäähdyttimesi pullomäärällä, joka on juuri alle maksimikapasiteetin. Esimerkiksi, jos viininjäähdyttimessä on vain Bourgogne-pulloja, silloin pulloja on noin 25 - 30 % vähemmän kuin mitä Bordeaux-pullojen mukaan on laskettu.

Jos viininjäähdytin on huoneessa, jossa oleskellaan usein, silloin on tärkeää ottaa melutaso huomioon. Se mitataan desibeleinä ja on merkitty jokaiseen malliin. Viininjäähdyttimien normaali melutaso on noin 40 dB. On kuitenkin muistettava, että jäähdytyslaitteista kuuluu hiukan ääntä, kun kompressorin on käynnistyttävä säännöllisin väliajoin eikä se ole täysin äänetöntä.

Ääni on erittäin subjektiivinen asia, jonkun mielestä jokin ääni on häiritsevä, kun taas joku toinen pitää sitä täysin normaalina. Erittäin usein myös uudet äänet kiinnittävät enemmän huomiota alussa. Siihen totutaan ajan myötä. On kuitenkin hyvä tietää, mitkä äänet ovat normaaleja, jottei tarvitse olla huolissaan siitä, onko laitteessa jokin vika. Viinikaapissa on kahdentyyppisiä ääniä. Yksi tulee kompressorista, joka käynnistyy säännöllisin väliajoin. Yleensä vaimea surina. Toinen ääni tulee höyrystimestä, joka muistuttaa sukellusveneen ääntä. Sen voimakkuus voi hiukan vaihdella. Upotettavilla viinikaapeilla on myös kahdentyyppisiä ääniä, mutta silloin kyseessä on enimmäkseen kompressorin ja tuulettimen äänet, jotka pitävät huolen viinikaapin hengittämisestä. Tuuletin, joka takaa viineille hyvän ja hajuttoman ympäristön, käynnistyy usein.

Kompressorijäähdytyksellä varustettu viininjäähdytin toimii suurin piirtein samalla tavalla kuin jääkaappi ja on kaikkein tehokkain jäähdytysjärjestelmä. Kompressorijäähdytyksen haittana on kompressorista tuleva melu, valitse sen vuoksi viininjäähdytin alhaisella melutasolla! Lämpösähköjäähdytyksellä toimiva viininjäähdytin on usein äänettömämpi ja toimii hiukan samalla tavalla kuin kylmälaukkujen jäähdytystekniikka. Lämpösähköjäähdytyksessä käytetään peltier-elementtiä, joka jäähdyttää suuren alueen. Jäähtynyt ilma kulkee sen jälkeen tuulettimien avulla. Lämpösähköjäähdytyksen haittana on, ettei se ole yhtä tehokas kuin kompressorijäähdytys.


Symbolit — löydä oikea tuote nopeasti!

Viinikaappikauppa.fi on laatinut symboleja, jotka selittävät viininjäähdyttimien ja viinikaappien eri ominaisuuksia. Niiden avulla pystyt nopeasti ja helposti löytämään oikean tuotteen valikoimastamme. Jos etsit tuotetta, jonka energialuokka on A tai jossa on 2 lämpötilavyöhykettä.

Jokaisella tuotesivulla on symbolien selitys (kuva), joka kartoittaa kaikki symbolit, jotka voivat olla viininjäähdyttimillä tai viinikaapeilla. Symbolien selitys (kuva) ei anneta tietyn tuotteen erityisominaisuuksia, vaan niistä voi löytää tuotekuvauksen.


Symbolien: Energy class A Symbolien: Energy class A+ Symbolien: Built-in unit Symbolien: Freestanding Unit Symbolien: Integrated unit Symbolien: Lock Symbolien: Low Noise Design Symbolien: Made in Europe Symbolien: Mono Temp Symbolien: Multi Temp Symbolien: Two Tempzones Symbolien: Winestorage technology


ASIAKASPALVELU

Ma-Pe 10:00-18:00

OSTO-OPAS