Viinikaappikauppa.fi - Tervetuloa osto-oppaaseemme.

VALIKKO

MAKSAMINEN


LAHJAKORTTI


VIINIPULLONAVAAJA

VIINIKARAHVI

VIINITELINE

OSTA LISÄHYLLYJÄ

TUULETUSRITILÄ

TUOTEMERKKIMME


Osto-opas

Tervetuloa lukemaan osto-opastamme. Tässä oppaassa pyrimme selittämään yksinkertaisella tavalla, mitä sinun on otettava huomioon ostaessasi viinikaapin tai viinien varastointikaapin. Tutustumme viinin säilytyksen viiteen kultaiseen sääntöön, tavallisimpiin kysymyksiin ja vastauksiin sekä markkinoilla oleviin erityyppisiin viinikaappeihin ja viinien varastointikaappeihin. Jos sinulla on tämän oppaan lukemisen jälkeen kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään!
Viinin säilytyksen 5 kultaista sääntöä

MMilloin viini on parhaimmillaan? Mitä minun on otettava huomioon viinien säilytyksessä? Mitä tapahtuu, jos viinien säilytyspaikan lämpötila nousee liikaa? Mieleesi tulee varmasti monenlaisia kysymyksiä, kun alat miettiä viinejäsi ja niiden säilytystä. Kun puhutaan viinin ihanteellisesta säilytyksestä, me viittaamme aina viiteen kultaiseen sääntöön:


1. Tasainen lämpötila

Viini säilyy parhaiten 12 asteen lämpötilassa. Pienet lämpötilavaihtelut (10–14 astetta) ovat sallittuja, mutta viinin onnistuneen säilytyksen salaisuus on tasainen lämpötila. Ota huomioon, että viinin säilytyslämpötila ja tarjoilulämpötila eroavat toisistaan. Jos haluat säilyttää viiniä usean vuoden ajan, sinun on hankittava viinien varastointikaappi, jonka lämpötila pysyy jatkuvasti 12-asteisena. Jos viini nautitaan 1–1,5 vuoden kuluessa, hanki sen sijaan viinikaappi, joka säilyttää viinin oikean ja tasaisen tarjoilulämpötilan.

2. Ei tärinää

Tärinä vahingoittaa viiniä, minkä vuoksi sitä on ehkäistävä mahdollisimman tehokkaasti. Puuhyllyt imevät metallihyllyihin verrattuna paremmin tärinää, minkä vuoksi puuhyllyt ovat paras vaihtoehto. Selvitä viinien varastointikaappia tai viinikaappia ostaessasi, onko kompressorissa vaimennin tai onko se tärinätön.

3. Ei valoa

Valo nopeuttaa viinin kypsymisprosessia virheellisellä tavalla, minkä vuoksi viinien varastointikaapissa on aina oltava joko umpiovi tai UV-suojattu lasiovi. Viinikaapeissa on samasta syystä usein UV-suojattu lasiovi, mutta tarkista asia ostamisen yhteydessä. Jos mietit viinikaapin tai viinien varastointikaapin valaistusta, viini viihtyy parhaiten pimeässä. LED-valoa voidaan kuitenkin käyttää.

4. Ei hajua

Korkki heikkenee usein vuosien kuluessa ja päästää hajua pulloon. Sen vuoksi viinikaappi tai viinien varastointikaappi on pidettävä puhtaana ja hajuttomana. Tämä onnistuu helpoiten hiilisuodattimella ja hyvällä ilmanvaihdolla. Hiilisuodatin on vaihdettava kerran vuodessa, joten varmista, että viinien varastointikaapin myyjällä on kyseisiä suodattimia.

5. Sopiva kosteus

Viinin bouquet kypsyy pelkistymisprosessilla, jonka on oltava ilmaton. Jotta korkki ei kuivu eikä päästä sisään ilmaa, on tärkeää, että viinin kosteus on yli 50 prosenttia. Aidon viinikellarin kosteus on aina 50–75 prosentin välillä, sillä tätä korkeampi kosteus voi vahingoittaa viinin etikettejä.Erityyppisiä viinikaappeja ja viinien varastointikaappeja

Viinikaappi

Viinikaappeja on tarjolla erikokoisina, erivärisinä ja erityyppisiin asennuksiin. Vaihtoehtoja on niin monia, että valinnan tekeminen saattaa tuntua loputtomalta viidakolta. Olitpa sitten innokas viinien ystävä tai vannoutunut viinien keräilijä, valikoimastamme löytyy varmasti tarpeesi täyttävä viinikaappi. Mutta kuinka vapaasti seisova, sisäänrakennettava ja integroitava viinikaappi eroavat toisistaan? Vastaamme kysymykseen alla. Lue myös kappale ”Tärkeitä kysymyksiä, joita tulee esittää viinikaapin tai viinien varastointikaapin oston yhteydessä” hiukan alempaa.

Vapaasti seisova viinikaappi

Tavallisin ja yksinkertaisin viinikaappi on vapaasti seisova viinikaappi. Vapaasti seisova viinikaappi sijoitetaan tilaan, jossa viinikaapin lämpö pystyy kiertämään oikealla tavalla, eli kaappi ei ole sisäänrakennettu. Vapaasti seisovan viinikaapin ympärillä on aina oltava vähintään 10 cm vapaata tilaa, jotta ilmanvaihto toimii oikealla tavalla. Vapaasti seisovia viinikaappeja on saatavilla sekä kompressorijäähdytyksellä että termosähköisellä jäähdytyksellä.

Sisäänrakennettava viinikaappi

Sisäänrakennettava viinikaappi sijoitetaan usein keittiön työtason alle tai pystykaappiin. Me tarjoamme eri merkkisiä sisäänrakennettavia viinikaappeja, joiden leveys on 15–60 cm. Lisäksi meillä on suuri valikoima viinikaappeja erikorkuisilla ovilla, jotka on mukautettu suurimpien keittiövalmistajien mittoihin. Haluamme viinikaappisi sopivan keittiösi muuhun sisustukseen, ja tämä onnistuu parhaiten, kun valitset keittiönkaappien korkuisen viinikaapin. Oletko epävarma, mikä viinikaappi sopii parhaiten keittiöösi? Ota meihin yhteyttä! Toisin kuin vapaasti seisova viinikaappi, sisäänrakennettavan viinikaapin asentamisessa ei tarvitse huolehtia vapaasta tilasta sen ympärillä. Sisäänrakennettavan viinikaapin ilmanvaihto toimii etupuolella olevan alustan kautta, jota ei siksi saa peittää! Oletko epävarma, miten sisäänrakennettava viinikaappi asennetaan? Lue asennusoppaamme tai katso asennusvideomme ennen kuin asennat sisäänrakennettavan viinikaappisi.

Integroitava viinikaappi

Integroitava viinikaappi asennetaan aina pystykaappiin, ja se toimii täysin samalla tavalla kuin integroitava uuni. Integroitavan viinikaapin asentaminen vaatii hiukan enemmän työtä sisäänrakennettavaan viinikaappiin verrattuna. Tämä vaihtoehto on erittäin suosittu tapauksissa, joissa asiakkaat rakentavat keittiönsä uudelleen viinikaapin oston yhteydessä. Integroitavan viinikaapin etupuolella ei ole ilmanvaihtoa, vaan se rakennetaan keittiön sisään. Pystykaapissa on kuitenkin oltava tilaa ilmanvaihdolle (sekä ylös- että alaspäin, jotta ilmanvaihto toimii oikein). Lue asennusoppaamme tai katso asennusvideomme ennen kuin asennat integroitavan viinikaapin.

Viinien varastointikaappi

Kaikki kunnia viinikaapeille, mutta jos haluat säilyttää viiniä pidemmän aikaa ja luoda viinikellaria muistuttavat olosuhteet, silloin kannattaa sijoittaa viinien varastointikaappiin! Aito viinien varastointikaappi ottaa huomioon viisi kultaista sääntöä: tasainen lämpötila (12 astetta), ei hajua (hiilisuodatin), ei tärinää (tärinätön kompressori), ei valoa (umpinainen ovi) ja sopiva kosteus (laavakivet, vesisäiliö ja mahdollisuus lukea arvot).

Monikäyttökaappi

Monikäyttökaappi on suunniteltu viinien säilyttämiseen, samalla kun ne sisältävät sekä kylmempiä että lämpimämpiä tarjoilualueita — kaikki yhdessä ja samassa viinikaapissa! Voit sekä säilyttää viiniä että pitää viinejä tarjoiluvalmiina. Täydellinen ja suosittu ratkaisu esimerkiksi ravintoloille.Tärkeitä kysymyksiä, joita tulee esittää viinikaapin tai viinien

Kysymys voi kuulostaa yksinkertaiselta, mutta sitä olisi hyvä miettiä. Jos haluat nauttia viiniä usein etkä aio säilyttää sitä useita vuosia, silloin kannattaa sijoittaa viinikaappiin. Jos kuitenkin haluat säilyttää viinipulloja pidemmän aikaa, silloin viinien varastointikaappi on hyvä valinta. Jos haluat sekä säilyttää että pitää viinejä tarjoiluvalmiina, suosittelemme sekä viinikaapin että viinien varastointikaapin hankintaa. Toinen vaihtoehto on kummatkin tarpeet täyttävä viinikaappi monikäyttöön.

Jos viinikaapissa halutaan säilyttää sekä puna- että valkoviiniä, silloin kannattaa hankkia kaksi lämpötilavyöhykettä sisältävä viinikaappi. Jos viinikaapissa säilytetään yhdentyyppistä viiniä, silloin yksi lämpötilavyöhyke riittää. Kolmen lämpötilavyöhykkeen avulla viiniä voidaan säilyttää kolmessa eri tarjoilulämpötilassa. Se on kätevä ratkaisu silloin, kun halutaan pitää sekä samppanja, valkoviini että punaviini tarjoiluvalmiina.

Kun viinien keräilyn aloittaa, sen lopettaminen on usein vaikeaa. Sen vuoksi on hyvä idea valita kaappi suuremmalle määrälle pulloja kuin olit aluksi ajatellut. Kokemuksemme perusteella suosittelemme, että hankit viinikaapin, johon mahtuu 20 prosenttia enemmän pulloja kuin olit aluksi ajatellut. Sillä tavalla voit laajentaa harrastustasi helposti ilman, että sinun tarvitsee hankkia uusi viinikaappi tai viinien varastointikaappi.

Viinikaappi on sijoitettava huoneenlämpöiseen eli yli 15-asteiseen tilaan, sillä muutoin se ei toimi optimaalisesti. Huoneen lämpötila ei myöskään saa vaihdella voimakkaasti. Useimmissa viinien varastointikaapeissa on talviturvajärjestelmä, mikä mahdollistaa tätä kylmemmän huonelämpötilan (jopa 0+-astetta). Tällaisen viinien varastointikaapin kanssa voit olla turvallisin mielin, vaikka kaappi olisi sijoitettu autotalliin tai kellariin.

Erityyppisille viinien varastointikaapeille tai viinikaapeille ilmoitetut kapasiteetit antavat tärkeää tietoa ostajalle. Ne auttavat sinua tekemään oikean valinnan toiveidesi ja käytettävissä olevan tilan mukaan. Ilmoitetut kapasiteetit pohjautuvat standardipullotyyppiin ”Bordeaux 75cl tradition”. Todellisuudessa tulet kuitenkin luultavasti keräämään erimuotoisia ja -kokoisia pulloja. Käytännön syistä voidaan olettaa, että täytät viinikaappisi pullomäärällä, joka on juuri alle enimmäiskapasiteetin. Jos viininjäähdyttimessä on esimerkiksi vain Bourgogne-pulloja, tällöin pulloja on noin 25–30 prosenttia vähemmän kuin Bordeaux-pullojen mukaan on laskettu.

Jos viinikaappi on huoneessa, jossa oleskellaan usein, on tärkeää ottaa melutaso huomioon. Se mitataan desibeleinä ja on merkitty jokaiseen malliin. Viinikaappien normaali melutaso on noin 40 dB. On kuitenkin muistettava, että jäähdytyslaitteista kuuluu hiukan ääntä, kun kompressorin on käynnistyttävä säännöllisin väliajoin, eikä se ole täysin äänetöntä.

Ääni on erittäin subjektiivinen asia. Jonkun mielestä tietty ääni voi olla häiritsevä, kun taas joku toinen pitää sitä täysin normaalina. Erittäin usein myös uudet äänet kiinnittävät enemmän huomiota alussa, ja niihin tottuu ajan myötä. On kuitenkin hyvä tietää, mitkä äänet ovat normaaleja, jottei tarvitse olla huolissaan siitä, onko laitteessa jokin vika. Viinikaapissa on kahdentyyppisiä ääniä. Yksi tulee kompressorista, joka käynnistyy säännöllisin väliajoin. Tämä ääni on yleensä vaimeaa surinaa. Toinen ääni tulee höyrystimestä, ja se muistuttaa sukellusveneen ääntä. Sen voimakkuus voi vaihdella hiukan. Sisäänrakennettavissa viinikaapeissa on myös kahdentyyppisiä ääniä. Nämä äänet tulevat kuitenkin enimmäkseen kompressorista ja tuulettimesta, jotka pitävät huolen siitä, että viinikaappi hengittää. Tuuletin, joka takaa viineille hyvän ja hajuttoman ympäristön, käynnistyy usein.

Kompressorijäähdytyksellä varustettu viinikaappi toimii suurin piirtein samalla tavalla kuin jääkaappi ja on kaikkein tehokkain jäähdytysjärjestelmä. Kompressorijäähdytyksen haittana on kompressorista tuleva melu. Valitse sen vuoksi viinikaappi, jossa on alhainen melutaso! Termosähköinen viinikaappi on usein äänettömämpi, ja sen jäähdytys muistuttaa kylmälaukkujen jäähdytystekniikkaa. Termosähköisessä jäähdytyksessä käytetään peltier-elementtiä, joka jäähdyttää suuren alueen. Jäähtynyt ilma liikkuu sen jälkeen tuulettimien avulla. Termosähköisen jäähdytyksen haittana on, ettei se ole yhtä tehokas kuin kompressorijäähdytys.


Symbolit — löydä oikea tuote nopeasti!

Viinikaappikauppa.fi on laatinut symboleja, jotka selittävät viinikaappien ja viinien varastointikaappien eri ominaisuuksia. Niiden avulla löydät valikoimastamme oikean tuotteen nopeasti ja helposti. Jos etsit vaikkapa tuotetta, jonka energialuokka on A tai jossa on kaksi lämpötilavyöhykettä, symbolit auttavat sinua valinnassasi.

Jokaisella tuotesivulla on symbolien selitys (kuva), joka kartoittaa kaikki symbolit, joita viinikaapeilla tai viinien varastointikaapeilla voi olla. Symbolien selitys (kuva) ei näytä tietyn tuotteen erityisominaisuuksia, vaan nämä löytyvät tuotekuvauksesta.


Symbolien: Energy class A Symbolien: Energy class A+ Symbolien: Built-in unit Symbolien: Freestanding Unit Symbolien: Integrated unit Symbolien: Lock Symbolien: Low Noise Design Symbolien: Made in Europe Symbolien: Mono Temp Symbolien: Multi Temp Symbolien: Two Tempzones Symbolien: Winestorage technology


ASIAKASPALVELU

Ma - Pe 10.00 - 18.00

OSTO-OPAS